EYÜP ALİ HEKİMOĞLU'NDAN ÖNERİLER

SAYIN,
REFİK YILMAZ ve HEMŞEHRİLERİM

Derneğimizin ana sözleşmesini okudum ve gördüğüm dernek ana sözleşmeleri içersinde en iyilerinden birisi olduğunu belirtmek isterim. Ancak bir çok maddesinin hayata geçirilememiş olduğunu görüyorum. Biraz dernek faaliyetleri ile uğraşan birisi olarak bazı tavsiyem ve önerilerim olacak.

ÖNERİ-1-KÖY MENSUPLARI ENVANTERİNİN YAPILMASI.

Köyümüz nüfusuna kayıtlı 9.000 kişi olduğunu tahmin ediyorum. Köyümüzden olup da başka il ve İlçelere gelin giden kızlarımızı da dahil edersek bu rakam daha da çoğalacaktır. Her ne kadar Derneğimiz İstanbul’da yaşayan köylülerimiz için kurulmuş olsa da diğer il ve ilçeler de yaşayanları da dışlamamak gerekir. Bu köylülerimizi ve oturduğu illeri belirleyip adres,telefon ve mesleklerini belirlemek zor da olsa mümkündür. Bu ne işe yarayacak denilebilir. Çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Örnek.1- Ben geçen sene 17 vilayeti karış karış gezerek tarihi,turistik ve doğal güzelliklerini görmeye çalıştım. Gittiğim yerlerde yol gösterip rehberlik edecek tanıdığım olmadığından çok vakit kaybettiğim gibi her yeri de göremedim. Eğer o il veya ilçede bir köylüme ulaşabilseydim bana yol gösterebilirdi.

Örnek.2- Ben Antalya’da çalışırken,köylüm Y.U.’un çocuğu Antalya’nın bir ilçesine tayin olmuş. Ev bulma ve yerleşimde sıkıntı çektiğini birkaç gün sonra öğrendiğimde o ilçedeki dostlarımı ayağına göndererek onlar için çok zor olan sorununu 2 saat içinde çözdüm.

Örnek.3- Antalya’lı bir kızla evlenen bir köylüm İ.A.’ın düğün yapmak için geldiğini duyduğumda garajda karşıladım ve Anne,baba ve kardeşten başka kimse yokken köylü olarak bende düğüne katıldım ve mutluluklarını paylaştım.

Örnek.4-Muğla’da trafik kazası geçirip kendi ve eşi ağır yaralanan,kendisinin ve ortağının 9 yaşlarındaki kızları vefat eden M.K.’un haberini duyunca hemen hastaneye koştum ve tedavisi için elimden geleni yaptım. Bu normal ama M.K.’un gece uykusuz şekilde gelip,ertesi gün hiç uyumadan uçak bileti bulamadığı için cenazeleri Trabzon’a taksi ile götürmek isteyen yakınlarını engelledim ve İzmir’den Trabzon’a uçak bileti temin ederek uykusuzluktan kaynaklanacak trafik kazasını önlemekten mutlu oldum..

Örnek.5- Bir köylümüz Türkiye’nin herhangi bir yerine tayin olsa ve orada bir köylüsü olsa ona ev bulması ve yerleşmesi için yardımcı olur. Örnekler çoğaltılabilir. Bu nedenle il ve ilçe bazında köylülerimizin envanterinin  çıkartılmasını faydalı gördüğümden yönetim kurulunun takdir ve gayretine sunuyorum.

ÖNERİ-2-DERNEK LOKAL BİNASI SATINALINMASI

Derneklerin maddi gücü yeterli değilse ve finansör bir kişi yoksa üyelerden toplanan aidat ile ancak üyelerin istifade ettiği bir lokal tutulabilir ve üye aidatlarının büyük bir kısmı lokal kirasına harcanır. Aidatlardan artan meblağ ve lokal geliri ile çok sınırlı faaliyette bulunabilir kanaatindeyim. Bu nedenle bana göre ilk yapılması gereken mülkiyeti derneğe ait bir bina satın almaktır. Eğer yukarıda belirttiğim köyümüz insan envanteri çıkarılır ise Lokal satın almak için gerekli parasal yardımı yapacak 200 kişi çıkacaktır. Dernek merkezimizin bulunduğu Ümraniye’de lokal olmaya müsait daire ne kadardır bilmiyorum ama 200.000 TL.olduğunu kabul edersek kişi başı 1.000 TL.,eğer 300.000 TL.ise kişi başına 1.500 TL. düşmektedir. Belki derneğimde bir çay bile içmek nasip olmayacak ben Emekli bir kişi olarak bu bedeli ödemeye hazırım. İnanıyorum ki 199 kişi çok rahatlıkla bulunacağı gibi benim önerdiğim bedeli çok fazlasını verecek olanda çıkacaktır.

ÖNERİ-3-DERNEK MİSAFİRHANE BİNASI SATINALINMASI

1969 yılında okumak ve iş bulmak için geldiğim İstanbul’da yatacak yerim olmadığından açlık çekerek kahvelerde sabahladığım ve Yedikule sur dibinde yattığım zamanları hiç unutamadım. Her zaman keşke bir derneğimiz ve yanında birkaç gün barınabileceğim ve iş bulduğumda borcumu ödeyebileceğim bir misafirhane olsa diye düşünmüşümdür.  Bu nedenle satın alınacak lokal binasının bitişiğinde veya alt-üst katında misafirhane olarak kullanılacak bir dairenin satın alınmasını öneriyorum. Bu misafirhanede 1969 yılındaki benim durumumdaki köylü gençlerim iş bulana kadar makul süre kalıp ücretini daha sonra ödeyebileceği gibi iş veya ziyaret için gelen köylülerimiz de takdir edilecek bedeli ödeyerek otel köşelerinde kalmaktan kurtulacaktır. Ben uygun görüldüğü takdirde misafirhane için yukarıda belirtilen bedeli de ayrıca ödemeye hazırım. Hoşgörünüze sığınarak önerimin değerlendirmeye alınmasını bilgilerinize sunarım.

Sevgi ve saygılarımla.

Eyüp Ali Hekimoğlu

teşekkür     19/05/2011 11:28

Sevgili Eyüp ağabey öncelikle göstermiş olduğun duyarlıktan dolayı sizi kutluyorum. Eline yüreğine sağlık sorunlarımızı ne de güzel dile getirmişsin yazına aynen imzamı koyarım. sevgiyle kalın.
SALİH ZEKİ UZUNBOY

Dolar32.432432.5624