BURSA KÜLTÜREL TURUMUZ'A DAVETLİSİNİZ.

BURSA-CUMALIKIZIK KÖYÜ-ULUABAT GÖLÜ-GÖLYAZI KÖYÜ TURU (19.02.2017 PAZAR)

Dernek Başkanlığımız tarafından düzenlenen Bursa Gezi programı detayları aşağıda olup müsait olanların katılmalarını rica ederiz.

İstanbul’dan sabah erken saatlerde hareket ederek Bursa’ya doğru yola çıkıyoruz. Eskihisar’dan feribotla Topçular iskelesine geçiyor ve yaklaşık 3,5 saatlik bir seyahat ile Bursa’ya ulaşıyoruz. İlk durağımız Cumalıkızık köyü burada şahane  köy kahvaltımızı yaptıktan sonra köyü geziyoruz. Konuk Evi, Sanat Evi, Çoban Evi, Etnografya Müzesini gezip köyde vereceğimiz alışveriş için kısa süreli serbest zaman sonrası Bursa Şehir merkezinde  dönüyoruz. Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa turumuzu Yıldırım Beyazıd’ın yaptırdığı erken  Osmanlı dönemi eserlerinin en güzidelerinden biri olan Bursa Ulu Camii ziyareti ile başlıyoruz. Hemen yakınlarında bulunan Bedesten  (Kapalıçarşı)’yı gezdikten sonra yeşil cinileri ile ünlü Yeşil Türbe ve Yeşil Camii’yi Muradiye Külliyesi, Hüdavendigar Camii ve külliyesini Emir Sultan Türbesini gezip. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu olan Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerine hareket ediyoruz. Bu türbeleri gezdikten sonra tekrar doğayla iç içe olmak üzere Uluabat Gölü kıyısına kurulmuş  Gölyazı  Köyüne gidiyoruz. Burada ilk olarak öğlen yemeğimizi  ( Turna Balığı veya isteğe göre köfte-tavuk da olabilir) yedikten sonra gezimize başlayabiliriz. Fotoğarfik açıdan güzel kareler yakalayabileceğimiz bir gün olacak. Vee akşam  olduğu zaman nasıl geçti anlamadık bile diyerek yola koyulacağız. Sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle diyoruz….))

TUR ÜCRETİ: 150._TL (NAKİT)

NOT: Gidiş saatleri sizlere bildirilecek. Dönüşümüz trafiğin durumuna göre 21.00-22.00 civarı olabilir.

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

• Gidiş-dönüş ulaşım
  • Araç içi ikramlar
  • Köy kahvaltısı