19 MAYIS KUTLU OLSUN

19 Mayıs'ın Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan kurtuluş mücadelesi Erzurum'da,  Amasya'da Sivas'ta devam ederek Türk Milletini Hürriyet ve bağımsızlık uğruna düşmanlara karşı verilen mücadelenin başlangıç tarihidir. büyük bedeller ödeyerek Türkiye Cumhuriyetini nasıl kurulduğunun anlatım hikayesinin başlangıcıdır.

19 Mayıs aynı zamanda bu tarih emperyalist güçlerin bir araya gelerek Türk Milletini köleleştirmek, yok saymak, tarih sahnesinden silmek için gayret sarf ettiği bir tarihtir.

19 Mayıs'ı anlamak, hürriyeti, bağımsızlığı aynı zaman da verilen kutlu mücadelenin arkasında bıraktığı yüz binlerle ifade edilen şehitlerin ve gazilerin vermiş olduğu amansız mücadelenin destanını hatırlamak demektir.

Her günü tarih, mücadele, vatan aşkı ve heyecan ile dolu olan bu bayramları bizlere ve genç nesillere bazı  mahviller maksatlı veya maksatsız unutturmak, örselemek ve yok saymak isteseler de biz tarihimizi ve bütün bayramlarımızı  bayram olarak kutlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramını hüzünlü ve buruk bir günde olsa kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını  ve bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374