30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Kurtuluş mücadelesinde işgalci devletlere karşı Türk ordularının elde ettiği büyük bir başarı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırılmıştır. 30 Ağustos zaferi Türk ordusunun tarih sayfalarına yazdırdığı müthiş bir direniş ve esaret altında yaşamama mücadelesinin son noktası olmuştur. Önemlidir çünkü milletleri millet yapan geçmişindeki beraberlik mücadelesidir. Türk milleti öyle bir millettir ki tarih açıp tarih kapatan, düşmanının bayrağına dahi saygı duyarak ayaklar altında ezilmesine müsaade etmeyen, çarpıştığı cephede düşmanı ile aynı safta namaz kılan, ölüm eşiğinde olan düşmanına su ikram eden, eliyle onu gömen yüce bir millettir. Bu topraklar hiç de kolay şartlarda alınmadı ve bizim olan vatan başkaları tarafından işgal edilmiş olup zorlu mücadelelerle geri alınmıştır.

30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. Şehitlerimizi rahmetle anar, tüm ulusumuzun ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarız.

2026 kez okundu

Dolar32.297332.4267