EDİRNE TURU 23.04.2017 PAZAR GÜNÜBİRLİK

EDİRNE TURU  23.04.2017 PAZAR GÜNÜBİRLİK

Sabah saatlerinde buluşma noktalarımızdan hareketle Edirne'ye doğru yola çıkıyoruz.

Edirne'de ilk durağımız Karaağaç köyünde  müthiş yöresel köy kahvaltımızı alıyoruz. Kahvaltının ardından hemen turumuza Karaağaç köyünü evleri ve sokaklarıyla gezmeye  başlıyoruz, günümüzde Trakya Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan Tren Garı, Lozan Anıt ve Müzesi bitirdikten sonra II.Beyazıt'ın inşa ettirdiği ve içinde cami,medrese, bimarhane, tabhane ve aşevinin bulunduğu II.Bayezid Darüşşifası'na geçiyoruz. Şifahaneyi bitirdikten sonra Saray içine hareket ediyoruz. Eski Saray kalıntıları, Kırkpınar Er Meydanı, Adalet Kasrı, Kanuni (Saray) Köprüsü ve Fatih Köprüsü, Saray içi Balkan şehitliğini gezerek Saray içini bitiriyoruz. Ve öğlen Yemeği için meşhur Edirne Ciğeri yemeğe gidiyoruz.( Menümüz; Ciğer veya Köfte, Salata, Ayran, Su, Tatlı) Yemeğimizin ardından Üç Şerefeli Camii'yi ziyaret ediyoruz akabinde görkemiyle insanı büyüleyen Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camii ziyaret ediyoruz. Dünyada bir eşine rastlanmayan mimari niteliği bulunan bu camiyi gezdikten sonra Edirne'nin ünlü badem ezmesi, meyve sabunları, süs süpürgelerini bulabileceğimiz Ali Paşa Çarşısını gezdikten sonra aracımızla, Balkan Savaşları sırasında savunma görevi gören Tabyalardan müzeye çevrilmiş olan Kıyık Tabya. Tabya'da bulunan Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşı Müzesi'ni ziyaret ediyor ve o dönemlerde yaşanan sıkıntıları daha yakından görme imkanı buluyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra İstanbula doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde İstanbul'a ulaşıyor ve sizleri aldığımız  noktalara bir sonraki gezi programımızda buluşmak dileğiyle bırakıyoruz.

TUR ÜCRETİ : 150.TL NAKİT

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

*Gidiş- dönüş ulaşım

*Araç içi ikramlar